Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
Betaal achteraf met Afterpay of In3 termijnen
Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
  Betaal achteraf met Afterpay of In3 termijnen
  Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!

  Door Zarah, 1 september 2023

  Tuingereedschap ophangen

  Het hebben van het juiste tuingereedschap is essentieel voor het onderhouden van een mooie tuin. Maar, al dit gereedschap hoort ook netjes opgeborgen te worden. Het ophangen van tuingereedschap zorgt ervoor dat je het gereedschap op een overzichtelijke manier kwijt kan. Het zorgt voor meer ruimte én voor een betere levensduur van je producten. Ideaal dus! 

  Het ophangen van je tuingereedschap is een klusje wat je als DIY’er makkelijk kunt uitvoeren. In deze blog vertellen we jou hoe je het beste je tuingereedschap kan ophangen. 

  Stap 1: Ruim je berging op en maak een plan 

  De eerste stap is heel makkelijk. Zorg ervoor dat je bering goed opgeruimd is en dat er zo min mogelijk op de grond staat. Inventariseer hierna welk gereedschap je allemaal zou willen ophangen. Op deze manier kan je het ophangen van het tuingereedschap het beste plannen.

  Stap 2: Begin met het grote tuingereedschap 

  De eerste stap is het ophangen van groot tuingereedschap. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter met de ruimte die je hebt omgaat. Kleiner gereedschap kun je altijd nog eromheen hangen! Bij groot tuingereedschap kun je denken aan  spades, harken,  bezems,  schoppen en bosmaaiers.  

  Kies een ruimte waar je gemakkelijk je tuingereedschap kunt ophangen, en waar het buiten het bereik hangt van kinderen of huisdieren. Een schuurmuur, stevige schutting of speciale gereedschapswand zijn vaak goede opties. 

  Vervolgens moet je geschikte haken of beugels vinden om het gereedschap op te hangen. Zorg ervoor dat deze stevig genoeg zijn om het gewicht van het gereedschap te dragen. Het is raadzaam om gebruik te maken van haken of beugels die specifiek zijn ontworpen voor tuingereedschap, omdat ze vaak extra ondersteuning en stabiliteit bieden.

  Door je groot tuingereedschap op een georganiseerde en veilige manier op te hangen, creëer je niet alleen een opgeruimde tuin, maar ook een efficiënte werkruimte. Het bespaart ruimte, beschermt je gereedschap tegen beschadiging en zorgt ervoor dat je snel toegang hebt tot het juiste gereedschap wanneer je het nodig hebt.  Stap 3: Ga verder met het ophangen van klein gereedschap 

  Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor geschikte opbergoplossingen voor klein tuingereedschap. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals wandgemonteerde gereedschapshouders, gereedschapspanelen of magnetische strips. Kies een methode die bij jouw behoeften en de beschikbare ruimte past. 

  Wanneer je het gereedschap ophangt, zorg er dan voor dat je het op een logische en handige manier organiseert. Plaats klein tuingereedschap zoals handschopjes, snoeischaartjes, tuinhandschoenen en plantenetiketten binnen handbereik. Overweeg het gebruik van haken, clips of elastieken om ze veilig op te hangen en te voorkomen dat ze gaan rondslingeren. 

  Het is ook handig om labels of kleurcodes te gebruiken om het klein tuingereedschap gemakkelijk te kunnen identificeren. Dit bespaart tijd bij het zoeken naar specifieke gereedschappen en helpt je om efficiënter te werken.

  Door het klein tuingereedschap op een slimme manier op te hangen tussen je grote tuingereedschap, maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en houd je alles georganiseerd en toegankelijk. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je het juiste gereedschap altijd bij de hand hebt wanneer je het nodig hebt.

  Gereedschapssystemen ophangen 

  Er zijn een aantal stukken gereedschap die vaak worden opgehangen. Dit is tuingereedschap dat het meeste wordt gebruikt, en eventueel veel ruimte inneemt.

  Het ophangen van een bezem 

  Om een bezem het beste op te hangen zijn er een paar belangrijke stappen. Zoek een stevige wand of deur waar je de bezem kunt ophangen. Gebruik een bezemhouder of stevige haken die specifiek zijn ontworpen voor het ophangen van bezems. Zorg ervoor dat de haken goed bevestigd zijn aan de wand en dat de bezem stevig vastzit. Plaats de bezem met de borstel naar boven gericht, zodat de haren niet vervormd raken. Op deze manier wordt de bezem veilig en georganiseerd opgehangen, waardoor je ruimte bespaart en gemakkelijk toegang hebt tot je bezem wanneer je hem nodig hebt.

  Het ophangen van een bosmaaier 

  Zoek een stevige wand of een speciaal ontworpen opbergrek waar je debosmaaier kunt ophangen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een haak of beugel die geschikt is voor zware gereedschappen. Zorg ervoor dat de haak stevig aan de wand is bevestigd en dat de bosmaaier stevig vastzit, bijvoorbeeld door het handvat stevig in de haak te plaatsen. Zorg er ook voor dat de snijbladen beschermd zijn en niet in contact komen met andere voorwerpen. Op deze manier wordt de bosmaaier veilig en georganiseerd opgehangen, waardoor je snel toegang hebt tot het gereedschap en het risico op ongelukken wordt geminimaliseerd.