Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
Betaal achteraf met Klarna of Afterpay
Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!
Alle Acties
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
  Betaal achteraf met Klarna of Afterpay
  Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!

  Door Daan, 15 september 2023

  Deuren Isoleren

  Deuren isoleren: 4 tips voor het isoleren van koude deuren

  Een tochtende voordeur is voor veel huishoudens niks onbekends. Koude lucht komt binnen via de deuren of ramen. Zeker buitendeuren zijn vatbaar voor het doorlaten van koude lucht, omdat deze minder goed geïsoleerd zijn. Wanneer de temperatuur weer afneemt is het prettig om goed geïsoleerde deuren te hebben. Hierdoor behoud je de binnentemperatuur en verbruik je geen onnodige energie. In deze blog geven we je 4 tips voor het isoleren van je deuren, zodat er geen onnodige warmte verloren gaat!

  Tip 1: Maak gebruik van een tochtstrip

  Het isoleren van je (voor)deur met een tochtstrip is een erg effectieve manier om tocht, koude lucht én geluid van buitenaf te verminderen. Daarnaast zorgt het ook direct voor een betere energie-efficiëntie in je huis. Voor het isoleren van je deuren met een tochtstrip heb je de volgende materialen nodig:

  1. Tochtstrip (zelfklevend of met schroeven, afhankelijk van het type deur en strip)
  2. Meetlint
  3. Schaar of snijgereedschap
  4. Schroeven en schroevendraaier (indien nodig)
  5. Potlood
  6. Eventueel een waterpas

  Een tochtstrip wordt aan de rand van een deur aangebracht. Hierdoor is het erg belangrijk om een strip te kiezen met de juiste afmetingen. Hierdoor zorgt je voor minimaal warmteverlies.

  Tip 2: Maak gebruik van een deurveger

  Deurvegers zijn meestal gemaakt van flexibel materiaal, zoals rubber of borstels, en worden aan de onderkant van de deur gemonteerd. De installatie is doorgaans vrij simpel en vereist geen speciaal gereedschap.

  Om te beginnen, meet je de breedte van de deur om ervoor te zorgen dat je de juiste maat deurveger kiest. Vervolgens bevestig je de deurveger stevig aan de onderkant van de deur met de bijgeleverde schroeven of zelfklevende strips. Het flexibele materiaal past zich aan aan oneffenheden in de vloer, waardoor een goede afdichting ontstaat wanneer de deur gesloten is.

  Over het geheel genomen is het installeren van een deurveger een kleine investering met grote voordelen voor zowel comfort als energiebesparing. Het is een praktische stap in de richting van een meer geïsoleerd en energiezuinig huis.

  Tip 3: Isoleer het glas met raamfolie

  Wanneer je last hebt van tocht door de beglazing van je woonruimte kan raamfolie een uitstekende optie bieden. Raamfolie heeft een isolerende en warmtewerende werking waardoor de temperatuur in je huis beter behouden wordt.

  Veel buitenramen zijn afgewerkt met dubbelglas met HR++ kwaliteit. Ook dubbelglas kan afgewerkt worden met raamfolie voor een verbeterde isolatie. Raamfolie is vaak transparant, maar je kunt ook kiezen voor verduisterend raamfolie voor meer privacy.

  Tip 4: Kit je ramen en deuren af

  Door de kieren en spleten van je ramen en deuren af te dichten met kit, kun je effectief tocht verminderen. Begin met het grondig reinigen en ontvetten van het te kitten oppervlak. Kies vervolgens een geschikte kit, zoals siliconen of acrylaatkit, die geschikt is voor buitengebruik en goed hecht aan zowel de deur als het deurkozijn. Breng de kit gelijkmatig aan langs de randen van de deur en zorg ervoor dat er geen openingen overblijven. Na uitharding zal de kit een duurzame afdichting vormen die warmteverlies vermindert.

  Wist je dat ongeveer 15% van de warmte verloren gaat via deuren en ramen? Het binnenhouden van de warmte in een huis heeft dus heel veel voordelen, voor zowel je portemonnee als voor het klimaat. Het isoleren van je (voor)deur heeft een directe invloed op het behouden van de binnentemperatuur. In deze blog hebben we 4 tips gegeven om jou te helpen met het isoleren van je deuren en ramen. Mocht je nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen!