Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
Betaal achteraf met Afterpay
Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
  Betaal achteraf met Afterpay
  Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!
  Vrijdag 9 juni gesloten Wij zijn op vrijdag 9 juni gesloten vanwege ons 50 jarig jubileum.Vrijdag 9 juni gesloten Wij zijn op vrijdag 9 juni gesloten vanwege ons 50 jarig jubileum.Lees meer

  Advies over Trimmers en Bosmaaiers

   

  Bosmaaiers en trimmers bieden de oplossing voor hetzelfde probleem : ze komen daar waar je met de grasmaaier niet bij kunt. Echter verschillen ze ook: verschillende aandrijvingen, kracht, gewicht en behendigheid. De lichte trimmer is ontworpen voor de afwerking, de zwaardere bosmaaier voor het grovere werk zoals maaien van overwoekerd terrein en slootkanten.

   

  Wat is het verschil tussen een grastrimmer en een bosmaaier?

  Grastrimmers

  Het meest voorkomende model is de grastrimmer. Deze is geschikt in iedere tuin voor het lichtere werk zoals randen van de oprit, onkruid rondom palen of andere plaatsen die de grasmaaier niet kan bereiken.

  Bosmaaiers

  Voor het grovere werk adviseren wij een Bosmaaier. Deze bosmaaier kan met gemak dik en hoog gras aan. Daarnaast kan deze bosmaaier ook dunne takken verwerken. Bosmaaiers zijn daarnaast ook uitermate geschikt om slootkanten bij te werken. Door de flexibiliteit van de machine en de kracht is deze klus in no-time geklaard. Ook is het handig dat dat er gewisseld kan worden tussen dikker draad en bladen.

  Makita 18-Volt X2 (36-Volt) LXT Brushless Couple Shaft Power Head Kit with Trimmer Attachment with Bonus Round Trimmer Line-XUX01M5PT - The Home Depot

  Veiligheid staat voorop

  Wij adviseren u te allen tijde om bij het gebruik van een trimmer of bosmaaier handschoenen, een lange broek en veiligheidsbril te dragen omdat de draad met een enorme snelheid ronddraait. Dit kan tot gevolgen hebben dat puin/onkruid opspringt en schade kan aanrichten.

  Grastrimmer soorten

  Benzine grastrimmer / Bosmaaier

  Dit is de beste keuze voor grote gebieden met hoog gras en onkruid. Velen wegen minder dan 5 kilo, hoewel ze nog steeds zwaarder zijn dan elektrische grastrimmers. De hedendaagse benzine grastrimmers lopen schoner, maar produceren nog steeds uitlaatgassen. Let er op dat benzine grastrimmers de uitlaat naar achteren gericht hebben, anders kan de uitlaat op de gebruiker gericht zijn. Bij een benzine grastrimmer laat een doorzichtige tank het brandstofniveau zien.

   

  Elektrische grastrimmer

  Grastrimmers met snoer kosten het minste en wegen minder dan 4 kilo. Ze zijn het beste voor kleinere tuinen en meer bescheiden behoeften op het gebied van groenvoorziening. Elektrische grastrimmers hoeven nauwelijks te worden onderhouden en starten met een druk op de knop. Maar het netsnoer beperkt je bereik – en we raden je toch aan om gehoorbescherming te dragen.

  Elektrische grastrimmers met een aan de bovenkant gemonteerde motor zijn over het algemeen beter uitgebalanceerd en gemakkelijker te hanteren dan modellen met de motor dicht bij de onderkant gemonteerd.

   

   

  Accu grastrimmer

  Accu grastrimmers leveren een snoervrije ervaring zonder te moeten tanken, benzinedampen snuiven of aan een snoer te moeten trekken. Ze trimmen goed en presteren redelijk goed in gras van gemiddelde lengte. Maar de benzine grastrimmer en elektrische grastrimmer doen het nog steeds beter in de hoge grassen en onkruid. Ze zijn zwaarder dan modellen met een snoer en zijn beperkt tot de accuduur van ongeveer 30 minuten, voordat ze opnieuw moeten worden opgeladen wat bij sommige modellen uren kan duren. Meest geschikt voor kleinere taken en kleine tuinen.

  Net als bij elektrische grastrimmers, zullen accu grastrimmers met een op de bovenkant gemonteerde motor ook beter gebalanceerd en gemakkelijker te hanteren zijn dan die met een motor in de buurt van de onderkant.

   

  Maai draden

  Ook maai draden hebben niet het eeuwige leven en dienen vervangen te worden.
  De volgende maai draden en diameters kan Toolsvoordelig u bieden:

  Klik hier voor alle maai draden

  Neem contact met ons op

  Chat live met ons

  ma t/m vr 09.00 - 22.00 uur

  Start live chat

  Telefoon

  09.00 - 22.00 uur
  ma t/m vr

  +31 (0)85 070 9000

  E-mail

  Antwoord binnen 24 uur

  Stuur ons een email

  Social media

  Volg ons op onze social media kanalen

  8,8Review LogoWij scoren een 8,8 op Webwinkel Keur

  Toolsvoordelig.nl

  Beversestraat 21 B
  5431 SL Cuijk (NL)
  Afhalen niet mogelijk!

  BTW-nr: NL807346779B01
  KvK: 10044499