Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Daan - Donderdag 11 Oktober 2020

  Tuingereedschap: seizoentips!

  Elk seizoen wordt gekenmerkt door specifieke weersomstandigheden welke op zich weer bepaalde taken in de tuin met zich mee brengen. Over wat deze taken inhouden en hoe je deze aanpakt kun je hier onder kort meer lezen. Uitgebreidere tips en aanbevelingen kun je terugvinden op de pagina's bij de relevante seizoenen.

  Herfst
  De herfst kan de tuin geweldig mooi maken, maar ruim de bladeren op voor de eerste regenbui. Dat doe je natuurlijk met een bladblazer van Makita. Die maakt van de tuin een mooi opgeruimd geheel. Snoei eventueel nog een keer voor de winter de hagen en verticuteer voor de winter het gazon.

  Winter
  In de winter heb je bijna geen onderhoud van de tuin. De groei van planten staat namelijk stil. Echter is het wel belangrijk dat je voor de kou begint de tuin winterklaar maakt. Machine onderhoud in de winter: berg de grasmaaier goed op. Maar hoe? Dat lees je hier. Maak de machine goed schoon en verwijder grasresten in de behuizing. Alles wat je aan vuil ziet zitten, maak je schoon met een borstel. Gebruik liever geen water. Laat de olie altijd in de machine zitten, dit is beter voor de lagers, dichtingen of motordelen. Breng de machine voor een onderhoudsbeurt naar de specialist. Hij kan kijken of het mes geslepen moet worden en of er ander onderhoud nodig is. Berg daarna de grasmaaier op voor de winter, dek hem goed af in een stofvrije, droge ruimte. Is het een accugrasmaaier, haal de accu’s eruit. Gebruik je de accu’s nog voor andere machines, prima. Gebruik je ze alleen voor de grasmaaier, berg ze dan op kamertemperatuur op voor een langere levensduur. Maak de heggenschaar goed schoon als je hem een tijd niet gebruikt. Vet de messen in.

  Lente
  Tijdens de lente komt de tuin langzaamaan weer tot leven. Dit betekent dat ook het onkruid weer gaat groeien, verwijder het met onze trimmers en bosmaaiers. Snoei afgestorven delen van planten en struiken. Maai en verticuteer het gazon, is de temperatuur boven de 10 graden, dan kun je gras zaaien. Vervolgens moet je dit regelmatig bemesten, ook gedurende de zomer.

  Zomer
  Heb je jouw onderhoud goed gedaan? Dan staat in de lente en zomer de tuin prachtig in bloei. Fruitbomen kun je tijdens de zomer nog gewoon snoeien. Hierdoor krijgen de vruchten meer zon en zullen ze beter rijpen. Daarnaast is het belangrijk om tijdens warme en droge periodes de tuin regelmatig te sproeien.

  • Daan

   Geplaatst op donderdag 29 oktober 2020 10:19

   Test

  News & updates

  Recente artikelen