Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
Betaal achteraf met Klarna of Afterpay
Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
    Betaal achteraf met Klarna of Afterpay
    Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!

    Door Daan, 13 juli 2023

    De juiste trimmer of bosmaaier voor jouw tuinklus!

    Koop je een trimmer of een bosmaaier, een 18V of een 40V en wanneer gebruik je wat? Bij Toolsvoordelig.nl helpen we jou graag verder met deze vele keuzes.

    Kortgezegd, bosmaaiers en trimmers bieden de oplossing voor hetzelfde probleem: ze komen daar waar je met de grasmaaier niet bij kunt. Maar toch verschillen ze wel degelijk van elkaar. Waar de trimmers voornamelijk worden gebruikt voor de lichtere tuinklussen, worden de bosmaaiers gebruikt voor de middelzware/zware tuinklussen. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is dat de trimmer enkel gebruik maakt van maaidraad (onkruid verwijderen, afwerking) en de bosmaaier ook gebruik kan maken van messen of zaagbladen (slootkanten, grover onkruid). Ook verschillen ze in kracht (18V-40V), gewicht en behendigheid (U-D greep).

    De keuze is reuze! Daarom heeft Toolsvoordelig.nl alvast een voorselectie voor je gemaakt.
    Makita heeft diverse platformen voor jouw klus – groot en klein.

    18V LXT-platform
    Licht gebruik (trimmers)
    Voor alle huis-tuin-en-keuken klussen, waarbij je de kantjes van het gras netjes wil afwerken of juist wat onkruid wil verwijderen kun je gebruik maken van de DUR193Z trimmer. Deze trimmer is verkrijgbaar binnen het 18V platform en heeft een mooie prijs/kwaliteit verhouding.

    Middelzwaar gebruik (bosmaaiers)
    Bij de al wat grotere klussen, zoals het maaien van halfhoog gewas of wat grover onkruid adviseert Toolsvoordelig.nl om gebruik te maken van een bosmaaier. De DUR368 (d-greep) of DUR369 (u-greep) zijn hiervoor zeer geschikt. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een U of D handgreep. Dit is voor ieder persoonlijk.

    40V XGT-platform
    Middelzwaar/zwaar gebruik (bosmaaiers)
    De UR002GZ01 bosmaaier is ideaal voor middelzwaar maaiwerk zoals het maaien van slootkanten, gras en ruw materiaal. O.a. door het 40V XGT-platform kun je met deze bosmaaier langer en gemakkelijker je klus klaren. Ook hierbij is de mogelijkheid om te kiezen voor een U en D handgreep.

    Zwaargebruik
    Voor de zwaarste maaiklussen is de UR012GZ02 een geschikte variant. Dit is de eerste XGT 80V (2x 40V) bosmaaier van Makita, vergelijkbaar met een 45 – 50 cc brandstof bosmaaier. Deze variant is alleen verkrijgbaar in een U greep en maakt gebruik van de AFT technologie – bij plotselinge reductie in toeren of bij aanraking van een object treedt Active Feedback sensing Technology (AFT) in werking en schakelt de machine uit.

    Combisystemen (DUX)
    Voor de professionals onder ons die vaak en lang in de tuin werken. Die zowel een trimmer als een bosmaaier nodig hebben of zelfs een kettingzaag kunnen het beste gebruik maken van de combisystemen. Een combisysteem is een tuinier gereedschap dat bestaat uit één motorunit en verschillende opzetstukken (13 verschillende toepassingen). Het grootste voordeel van een combisysteem is dat je maar één systeem hebt dat je kunt uitbreiden met verschillende opzetstukken.

    Er is keuze uit een 2x 18V combisysteem, hierbij adviseert Toolsvoordelig.nl de DUX60Z. Ben je op zoek naar een nog professioneler combisysteem dan kun je gaan voor de 1x 40V UX01GZ.
    Tip: De opzetstukken kunnen zowel voor het 18V platform als 40V platform onderling worden uitgewisseld.

    Ben je er nog niet helemaal uit, doe dan de keuzehulp check of bekijk het keuzeschema.