Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
Betaal achteraf met Klarna of Afterpay
Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Op werkdagen voor 22:00u besteld, morgen bezorgd
    Betaal achteraf met Klarna of Afterpay
    Gratis verzending vanaf €50 naar Nederland & België!

    Door Yannick, 13 juli 2023

    Advies over Bladblazers/- zuigers

    Er zijn veel verschillende soorten bladblazers. Hieronder bespreken we 3 soorten bladblazers en waar deze het meest voor geschikt zijn. Dit zijn de UB0801, DUB362 en DUB363ZV. Veel succes met het vinden van de bladblazer die het beste bij jou past!

    1. UB0801: blazen en opzuigen met snoer

     

    Opruimwerkzaamheden met snoer, schoon en op volle kracht
    Vaak komt het voor dat er een stopcontact in de buurt is van de locatie waar je opruimwerkzaamheden wil uitvoeren. Dit biedt de mogelijkheid om een elektrische bladblazer te gebruiken. De UB0801 heeft een 1.650 Watt krachtige motor en is uitermate geschikt voor het bij elkaar blazen van bladeren. Voor gebruik in middelgrote tuinen waar stroom binnen handbereik is. De bladblazer is krachtig en heeft twee snelheden. Voor elke klus de juiste snelheid.

    De perfecte balans zorgt ervoor dat ook het blad tussen de planten in de borders, snel en gemakkelijk kan worden verwijderd. De handgreep met softgrip zorgt voor meer comfort. De UB0801 is met de zuigset in een handomdraai om te bouwen naar de UB0801V. De UB0801V maakt het opzuigen van bladeren mogelijk. De aluminium waaier is voorzien van een hakselmes, dat de opgezogen bladeren verkleint met een verhouding van 8:1.

    De opvangzak met een inhoud van 35 liter is voorzien van een schouderband om comfortabel te kunnen werken. De rits aan de onderzijde van de opvangzak zorgt voor het makkelijk leegmaken. De zuigset wordt bij de UB0801V in een aparte verpakking samen met de machine uitgeleverd. 

    Werken met snoer
    Bij het werk in de buurt van een stopcontact is het mogelijk om een elektrische bladblazer te gebruiken. Als het hele opruimgebied bereikbaar is met een verlengsnoer dan is een elektrische bladblazer een goede keuze. Met een gesnoerde bladblazer heb je geen beperking op het gebied van looptijd en kracht.

    Hoge luchtsnelheid voor vastgeplakt tuinafval
    Met een luchtsnelheid van 41 m/sec op de lage stand en 75 m/sec op de hoge stand heeft de UB0801 een zeer hoge luchtsnelheid. Een hoge luchtsnelheid is ideaal voor het losblazen van hardnekkig vuil, dit omdat het vuil als het ware wordt losgetrokken door de krachtige nauwe luchtstroom.

    De precisie van een hand gedragen bladblazer
    Veel tuinen en parken hebben vaak lastig bereikbare plaatsen als perkjes en smalle paden. Dit zijn plaatsen waar vaak een ophoping van blad en ander tuinafval plaatsvindt. Op deze moeilijk bereikbare plaatsen is manoeuvreerbaarheid van groot belang, iets wat vraagt om een hand gedragen bladblazer.

    Doordat de machine in de hand gedragen wordt in plaats van op de rug heb je optimale controle over de machine omdat je niet met een flexibele buis werkt. Een flexibele buis heeft namelijk veel beperking in de bewegingsvrijheid omdat deze bepaalde hoeken niet kan maken.

    Uitvoering
    Deze bladblazer is leverbaar in twee uitvoeringen, de UB0801 en de UB0801V. De UB0801 kan alleen blazen. Bij dit model is de zuigset om de machine om te bouwen later los bij te bestellen. De UB0801V kan blazen en zuigen. Bij dit model wordt de zuigset standaard meegeleverd.

    Beste product kooptip
    In het weekend van 27-10-2018  heeft er in alle regionale bladen van de Persgroep een test gestaan van bladblazers. Daarbij zijn twee Makita blazers in twee categorieën (gesnoerd en accu) in de top 3 doorgedrongen. De gesnoerde bladblazer UB0801 is geëindigd met een 8,4. Het één na hoogste cijfer onder de gesnoerde varianten. Een zeer goed resultaat. 

    2. DUB362: blazen met accu

    Opruimwerkzaamheden met accu, stil, schoon en krachtig
    Ondanks dat de herfst het seizoen is met verreweg de meeste opruimwerkzaamheden, kan de DUB362Z accu bladblazer zich het hele jaar rond nuttig maken. In de lente ruim je er het snoeiafval mee op, in de zomer gebruik je hem als bezem om het terras schoon te houden, in de herfst ruim je er het blad mee op en in de winter blaas je er de poedersneeuw mee aan de kant.

    Dit is slechts een kleine greep uit het grote spectrum aan toepassingen waar deze machine zich voor leent. Doordat deze machine op accu werkt is het een kwestie van het er in klikken van de accu's en blazen maar. Het blazen met accu heeft ook andere voordelen. Zo is de machine stil, heb je geen last van stinkende uitlaatgassen en vergt de machine weinig onderhoud. Kortom, een goed alternatief voor de bladhark..

    Nieuwe, sterke borstelloze motor
    Bij een koolborstelloze motor gaat de stroom naar het veld en niet via koolborstels naar het anker. Het veld is bij een koolborstelloze motor voorzien van wikkeling en het anker van een magneet. Omdat de stroom bij een koolborstelloze motor niet via koolborstels loopt heb je ook niet de wrijving die deze koolborstels veroorzaken en dat heeft een aantal voordelen zoals een constanter toerental, geen wrijving en een langere standtijd. Een ander voordeel is dat dit type motor in combinatie met elektronica toerenregelbaar is. In het geval van de DUB362Z geeft dit de gebruiker zes blaasstanden.

    Groot luchtvolume voor opruimwerkzaamheden
    Bij het opruimen van losliggend tuinafval of blad is een groot luchtvolume van belang. Een groot luchtvolume zorgt voor een grote luchtverplaatsing, wat er op zijn beurt voor zorgt dat grote hopen materiaal gemakkelijk weggeblazen worden. Hiermee maak je snel een terras of grasveld bladvrij. Ook ruim je met dit hoge luchtvolume gemakkelijk snoeiafval van bijvoorbeeld een conifeer of laurier op.

    Kies zelf je kracht en looptijd
    De DUB362Z is voorzien van zes blaasstanden. Door deze veelzijdigheid aan standen kun je als gebruiker de perfecte balans kiezen tussen standtijd en blaaskracht. Ga je volledig voor blaaskracht, dan zal je standtijd hier onder lijden. Op de krachtigste blaasstand kun je 11 minuten werken op twee volle 5,0 Ah accu's. Wil je een wat langere standtijd dan kun je de blaaskracht verminderen, zo blaas je op de minst krachtige stand 73 minuten op twee volle 5,0 Ah accu's. Welke van de zes standen je nodig hebt zal per klus variëren.

    Uitvoering
    De machine wordt geleverd zonder accu en lader. Kies je voor 5,0 Ah accu’s, dan zijn ze met de snellader 100% vol in 45 minuten. De LXT 18 V accu’s en opladers zijn onderling uitwisselbaar. Hierdoor is het relatief eenvoudig en goedkoop om de accumachines uit te breiden. 

    Beste product kooptip
    In het weekend van 27-10-2018  heeft er in alle regionale bladen van de Persgroep een test gestaan van bladblazers. Daarbij zijn twee Makita blazers in twee categorieën (gesnoerd en accu) in de top 3 doorgedrongen. De accubladblazer DUB362 is geëindigd met een 8,1. Het hoogste cijfer onder de accuvarianten. Een zeer goed resultaat. 

    3. DUB363ZV: blazen en zuigen met accu


    Opruimwerkzaamheden met accu, stil, schoon en krachtig
    De nieuwste LXT machine is de krachtige 36 V (2x18 V) bladblazer/-zuiger. Hij is ideaal voor het onderhoud van stadsparken, woonwijken, bij scholen, ziekenhuizen, campings en elke andere lawaaigevoelige omgeving. Deze bladblazer/-zuiger is licht en compact. Hij heeft een laag trillingsniveau, lage geluidsproductie en geen uitstoot van schadelijke stoffen. Standaard wordt hij geleverd met zuigset (buis, opvangzak).

    Doordat deze machine op accu werkt, is het een kwestie van de accu’s er in klikken en je kunt aan het werk. Wil je naast het blazen ook het materiaal opzuigen, dan monteer je de buis en opvangzak op de machine. De zuigbuis wordt op de aanzuigkant bevestigt bij de waaier. Deze waaier is voorzien van een metalen shredder mes. Het materiaal wordt verkleind voordat het de opvangzak in gaat. De inhoud van de opvangzak is 50 liter.